ABC De Stouwe

 

ABC


Voor wie
In ABC wonen ouderen die graag zelfstandig wonen, maar tegelijk het contact met andere mensen en met de omgeving niet zouden willen missen. ABC is er helemaal op ingericht om aan de meest uiteenlopende wensen van de bewoners tegemoet te komen.
Om in ABC te kunnen wonen moet u beschikken over een indicatie. Informatie hierover vindt u op de pagina als u kiest voor De Stouwe.

Waar
Woonzorgcentrum ABC ligt in een parkachtige omgeving aan de ringweg die rond het gezellige en levendige centrum van Meppel loopt. ABC is goed bereikbaar, zowel met de auto als ook met openbaar vervoer. Het NS station ligt op loopafstand.

Het gebouw
ABC is een modern woon-zorgcentrum met tal van voorzieningen. Alle 68 bewoners beschikken over een ruim appartement met een woonkamer met half open keuken, een aparte slaapkamer, een volledig rolstoeltoegankelijke badkamer en een ruime berging.

Naast het eigen appartement beschikken de bewoners van ABC over een gezellige hal met restaurant en receptie, een winkel, een kapsalon, een hele mooie recreatiezaal met het karakter van een grand café, waarin tevens een activiteitencentrum is gevestigd met een programma dat ‘elk wat wils’ biedt, een gezellige huiskamer voor de psycho-geriatrische meerzorg en cliënten met een hoge zorgvraag.

De centrale voedingsdienst voor De Stouwe als geheel is op het terrein van ABC gevestigd, evenals een aantrekkelijk complex van 69 aanleunwoningen met de naam “De Oeverlanden”.  Tevens is de centrale wasserij en linnenkamer van De Stouwe in ABC gevestigd.

Sfeer en cultuur
ABC heeft een vriendelijke gastvrije sfeer en een open cultuur waarin ruimte is voor uiteenlopende opvattingen en leefwijzen. Er worden regelmatig kerkdiensten en andere vieringen met een levensbeschouwelijk karakter georganiseerd.
Onze welzijnskalender biedt volop mogelijkheden om ‘uit in eigen huis’ te gaan. Een groot aantal toegewijde vrijwilligers zorgt er voor dat het onze gasten daarbij aan niets ontbreekt.

 

Contact

Klik hier voor de contractgegevens van woonzorgcentrum ABC.