Kerspel

 

Het Kerspel


Voor wie
In Het Kerspel wonen ouderen die een voorkeur hebben voor het wonen in een kleinschalig en overzichtelijk huis, waar contacten met andere mensen en met de omgeving gemakkelijk worden gelegd en waar de sfeer gemoedelijk is. Het Kerspel is daarmee bij uitstek het woon-zorgcentrum van Nijeveen voor de ouderen uit het dorp. Dat wil niet zeggen dat anderen in Het Kerspel niet welkom zouden zijn; in tegendeel. De medewerkers van Het Kerspel zijn betrokken en doen er alles aan om de bewoners zich thuis te laten voelen. Om in Het Kerspel te kunnen wonen moet u beschikken over een indicatie. Informatie hierover vindt u op de pagina ‘als u kiest voor De Stouwe’.

Waar
Woon-zorgcentrum Het Kerspel ligt heel centraal in het centrum van Nijeveen, op loopafstand van het winkelcentrum en van vrijwel alle overige voorzieningen die het dorp Nijeveen rijk is. Het Kerspel is goed bereikbaar, ook met openbaar vervoer.

Het gebouw
Het Kerspel is in 1994 gebouwd en heeft een moderne, speelse uitstraling. Het woon-zorgcentrum bevat naast zorgappartementen ook zogenaamde inleunwoningen. De bewoners van deze inleunwoningen kunnen op Het Kerspel een beroep doen voor zorg en ondersteuning. De inleunwoningen worden verhuurd door Woningstichting Actium te Assen.
Naast het eigen appartement kunnen de bewoners van Het Kerspel beschikken over een centraal gelegen gezellige recreatiezaal, een restaurant en een kapsalon. Het Kerspel heeft geen mogelijkheden voor kortdurend verblijf.
De appartementen voor de 20 bewoners zijn licht en ruim. Ze hebben dezelfde afmeting en indeling als de inleunwoningen.

Sfeer en cultuur
Het Kerspel kent een vriendelijke gastvrije sfeer, waar bewoners en gasten zich snel thuis voelen. Er worden regelmatig kerkdiensten en andere vieringen met een levensbeschouwelijk karakter georganiseerd en er is volop uitwisseling van activiteiten binnen- en buiten het woonzorgcentrum.
Onze welzijnskalender biedt ook in Het Kerspel volop mogelijkheden om ‘uit in eigen huis’ te gaan. Een groot aantal toegewijde vrijwilligers zorgt er voor dat het onze gasten daarbij aan niets ontbreekt.

Contact

Klik hier voor de contactgegevens van woonzorgcentrum Het Kerspel.